Yoğurtlu mercimekli erişte tarifi nasıl yapılır?

Besin değeri yüksek kırmızı mercimek ve eriştenin yoğurtla buluştuğu bu nefis yemek, hem doyurucu hem de pratik bir seçenek sunuyor. Lezzetini sarımsaklı yoğurttan ve kırmızı biberli sosundan alan bu tarif, özellikle akşam yemekleri için ideal bir seçim.

24 Kasım 2025

Yoğurtlu Mercimekli Erişte Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 250 gram erişte veya tel şehriye
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Tuz, karabiber
  • 4 su bardağı su

Yapılışı:


  • Mercimeği yıkayıp tencereye alın, üzerine 4 su bardağı su ekleyip haşlayın.
  • Diğer tarafta soğanı ince ince doğrayın, sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
  • Haşlanan mercimeğin üzerine erişteyi ekleyin ve 8-10 dakika daha pişirin.
  • Yoğurdu bir kaseye alın, ezilmiş sarımsakları ve tuzu ekleyip çırpın.
  • Pişen mercimek ve erişteli karışımı ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin.
  • Ilıyan karışımı yoğurtla yavaşça karıştırın.
  • Tereyağını eritip kırmızı biberi ekleyin, sos haline getirin.
  • Yoğurtlu karışımı servis tabağına alıp üzerine biberli sosu gezdirin.

Püf Noktaları:

  • Mercimek ve erişteyi fazla pişirirseniz lapa olabilir, kıvamını kontrol edin.
  • Yoğurdu sıcak karışıma aniden eklemeyin, yoğurt kesilebilir.
  • İsteğe bağlı olarak üzerine nane veya pul biber de ekleyebilirsiniz.

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz, yanında turşu ile harika gider!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Pane Mercimek Köftesi
Pane Mercimek Köftesi
Havuçlu Mercimek Köftesi
Havuçlu Mercimek Köftesi
Bulgursuz Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Bulgursuz Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Cevizli Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Cevizli Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
;