Malzemeler
Hazırlanışı Mercimeği az suda, şekli kaybolana kadar haşlayınız. Bulgurun üzerine 1,5 çay bardağı ılık su ekleyiniz ve bulgurun şişmesini bekleyiniz. Suyu süzülmüş mercimek ve şişmiş bulguru birleştiriniz. İçine ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, tuz, tahin ve kırmızı pul biberi ekleyiniz. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir karışım elde ediniz. Karışımdan küçük parçalar alarak köfte şeklinde şekillendiriniz. Hazırladığınız tahinli mercimek köftelerini servis tabağına diziniz. Ekstra Bilgiler Tahinli mercimek köfte, protein ve lif açısından zengin bir tarif olup, vejetaryen ve vegan beslenme türlerine de uygundur. Servis ederken üzerine limon suyu sıkabilir veya yanında marul yaprakları ile sunabilirsiniz. Bu tarif, özellikle meze olarak veya ana yemeklerin yanında tamamlayıcı bir lezzet olarak tercih edilebilir. |