Yeşil Mercimekli Kinoa Pilavı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kinoa
- 1/2 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet havuç (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 4 su bardağı sıcak su veya sebze suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 demet maydanoz
- 1 adet limon suyu
Hazırlık Aşamaları:
- Yeşil mercimeği yarım saat kadar ılık suda bekletin, sonra süzün.
- Kinoayı bol suda yıkayarak süzün ve kenara alın.
Pişirme Yöntemi:
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alın, ince doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Rendelenmiş havucu ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Domates salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırın.
- Süzülmüş yeşil mercimeği ve kinoayı tencereye ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Sıcak suyu veya sebze suyunu, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyip karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte mercimek ve kinoa yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Pişme süresi sonunda ocağın altını kapatıp, tencerenin kapağını açmadan 10 dakika dinlendirin.
- Son olarak ince kıyılmış maydanozu ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Servis Önerisi:
- Sıcak veya ılık olarak, yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Mercimek ve kinoa oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak farklı baharatlar (nane, kekik) ekleyebilirsiniz.
- Pişirme süresi tencerenin tipine göre değişebilir, gerekirse su ekleyin.
|