Yeşil mercimek sarması nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Hem besleyici hem de lezzetli bir alternatif arayanlar için yeşil mercimek sarması, geleneksel sarma tariflerine sağlıklı bir dokunuş getiriyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu nefis yemek, bitkisel protein kaynağı olarak sofralarınızı renklendirecek.
Yeşil Mercimek Sarması Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber
- 1 demet maydanoz
- 1 paket asma yaprağı (turşu veya taze)
- 4 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yapılışı:
- Yeşil mercimeği yıkayıp, üzerini geçecek kadar su ile haşlayın. Yumuşayınca süzün.
- Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında kavurun.
- Salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurun.
- Haşlanmış mercimek, yıkanmış pirinç, baharatlar ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip 3-4 dakika karıştırın.
- Asma yapraklarını sıcak suda yumuşatın (taze ise haşlayın).
- Yaprakların içine hazırladığınız harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
- Tencereye sarmaları dizin, üzerine sıcak su ve nar ekşisi ekleyin.
- Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 35-40 dakika pişirin.
- Soğumaya bıraktıktan sonra servis yapın.
Not: İsteğe bağlı olarak içine çam fıstığı veya kuş üzümü ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
|