Yeşil Mercimek Krebini Yapmak İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1/2 demet maydanoz
- 1 çay bardağı galeta unu veya ekmek içi
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz ve karabiber (damak zevkinize göre)
- Kızartmak için sıvı yağ
Yeşil Mercimek Krebini Yapılışı
- Yeşil mercimeği yıkayıp, 2 su bardağı su ile haşlayın. Mercimekler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Suyunu süzüp soğumaya bırakın.
- Soğanı ince ince doğrayın. Havucu rendeleyin. Sarımsakları ezin. Maydanozu ince kıyın.
- Geniş bir kasede haşlanmış mercimekleri ezerek püre haline getirin.
- Doğranmış soğan, rendelenmiş havuç, ezilmiş sarımsak ve kıyılmış maydanozu mercimek püresine ekleyin.
- Üzerine galeta unu, yumurta, kimyon, kırmızı toz biber, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin. Bu, köftelerin şekil almasını kolaylaştırır.
- Dinlenmiş karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle yuvarlak veya istediğiniz şekilde köfteler hazırlayın.
- Tavada sıvı yağı kızdırın. Köfteleri her iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartın.
- Kızaran köfteleri kağıt havlu serilmiş bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
- Sıcak olarak yoğurt veya salata eşliğinde servis yapın.
Püf Noktaları
- Mercimekleri fazla pişirirseniz köfte karışımı cıvık olabilir, bu durumda galeta unu miktarını artırabilirsiniz.
- Köfteleri kızartmak yerine fırında da pişirebilirsiniz; 180°C önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
- İsteğe bağlı olarak karışıma çeşitli baharatlar ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
|