Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Limon suyu (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
- Yeşil mercimeği yıkayıp, üzerini 2 parmak geçecek şekilde su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan mercimeği süzüp, bir kaseye alın ve üzerine bulguru ekleyin. 10-15 dakika bekletin.
- Soğanı ince ince doğrayıp, zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Kavrulan soğana sarımsakları ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun.
- Salçaları ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Bu karışımı mercimek ve bulgurun olduğu kaseye ekleyin.
- İnce kıyılmış maydanozu, baharatları ve tuzu ilave edip, iyice karıştırın.
- Elinizi ıslatarak, karışımdan parçalar alıp köfte şekli verin.
- Servis tabağına alıp, dilerseniz limon suyu gezdirerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Mercimekleri çok fazla haşlamamaya dikkat edin, dağılabilir.
- Köfte karışımını dinlendirirseniz, şekil vermeniz daha kolay olur.
- İsteğe bağlı olarak içine çiğ köftelik bulgur da kullanabilirsiniz.
- Daha lezzetli olması için karışıma nar ekşisi de ekleyebilirsiniz.
|