Unsuz Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı ince bulgur
Hazırlık Aşaması:
- Yeşil mercimeği yıkayıp, üzerini 2 parmak geçecek şekilde su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın
- Haşlanan mercimeğin suyunu süzün ve ılınmaya bırakın
- İnce bulguru derin bir kaseye alıp, üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyerek 15 dakika şişmeye bırakın
Yapılışı:
- Soğanı rendeleyin veya çok ince doğrayın
- Sarımsakları ezin
- Maydanozu ince ince kıyın
- Ilık mercimekleri geniş bir kaba alın
- Şişen bulguru mercimeklere ekleyin
- Tüm malzemeleri (soğan, sarımsak, maydanoz, salça, baharatlar, zeytinyağı) ekleyip iyice yoğurun
- Hamur kıvam alana kadar yaklaşık 5-10 dakika yoğurmaya devam edin
- Eldeki hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfte şekli verin
- Hazırladığınız köfteleri servis tabağına alın
Servis Önerisi:
- Marul yaprakları üzerinde servis yapabilirsiniz
- Yanında yoğurt veya cacık ile sunabilirsiniz
- Üzerine limon sıkabilirsiniz
Püf Noktaları:
- Mercimekleri çok fazla haşlamamaya dikkat edin, dağılabilir
- Köfte hamuru ele yapışıyorsa biraz daha yoğurabilirsiniz
- Şekil vermeden önce ellerinizi ıslatırsanız daha kolay şekil verirsiniz
- Bulgurun iyice şişmesi için yeterli süre bekleyin
|