Terbiyeli süzme mercimek çorbası nasıl yapılır?
Kırmızı mercimeğin en zarif haliyle hazırlanan bu süzme çorba, terbiyesi ve biberli sosuyla geleneksel lezzetlere modern bir dokunuş getiriyor. Malzemelerin uyumu ve pişirme teknikleriyle ortaya çıkan bu nefis çorba, özellikle soğuk kış günlerinde hem besleyici hem de iç ısıtıcı bir alternatif sunuyor.
Terbiyeli Süzme Mercimek Çorbası TarifiMalzemeler:
Terbiye İçin:
Üzeri İçin:
Yapılışı:1. Adım:Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün. Soğanı küp küp, havucu ve patatesi küp şeklinde doğrayın. 2. Adım:Tencereye zeytinyağını alıp soğanı pembeleşene kadar kavurun. Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. 3. Adım:Mercimeği, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak suyu veya et suyunu ilave edin. 4. Adım:Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 5. Adım:Pişen çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. 6. Adım:Terbiye için; yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu bir kasede çırpın. Üzerine çorbadan bir kepçe ekleyip karıştırarak ılıştırın. 7. Adım:Bu karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyip sürekli karıştırarak 5-6 dakika daha pişirin. 8. Adım:Tavada tereyağını eritip kırmızı toz biberi ekleyin ve 1 dakika kavurun. 9. Adım:Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine biberli tereyağını gezdirip servis yapın. Püf Noktaları:
Not:Bu çorba kış aylarında içinizi ısıtacak, besleyici ve doyurucu bir seçenektir. Yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz. |




