Süzme Mercimek Çorbası Tarifi -'ndan
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
- 6 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün.
- Soğanı küp küp doğrayın, havucu ve patatesi küp şeklinde doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Mercimekleri ekleyip karıştırın.
- Üzerine suyu ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Pişen çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Kavrulan una çorbadan bir kepçe ekleyip karıştırarak topaklanmayı önleyin.
- Bu karışımı tencereye ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
- Tereyağını bir kasede kızdırıp kırmızı toz biberi ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirin.
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Mercimekleri iyice yıkayın, böylece çorbanın rengi daha berrak olur.
- Çorbayı blendırdan geçirirken dikkatli olun, sıcak buhar yanıklara neden olabilir.
- Unu kavururken orta ateşte sürekli karıştırın, yanmamasına özen gösterin.
|