Sütlü Yumurtalı Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı)
- 6 su bardağı su
- 1 adet tavuk bulyon (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Mercimekleri yıkayıp süzün, soğanı ince ince doğrayın, havuç ve patatesi küp küp doğrayın.
- Tencereye tereyağını alıp eritin, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Mercimekleri ilave edip karıştırdıktan sonra suyu ve bulyonu ekleyin.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Pişen çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Ayrı bir kasede yumurta, süt ve unu çırpın, üzerine bir kepçe sıcak çorbadan ekleyip karıştırarak ılıştırın.
- Bu karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyip sürekli karıştırarak 5-10 dakika daha pişirin.
- Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın, ocaktan alın.
- Sıcak servis yapın, üzerine bir parça tereyağı ve nane ile süsleyebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Yumurta-süt karışımını çorbaya eklerken yavaş yavaş ilave edin ve sürekli karıştırın, aksi halde topaklanabilir.
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
- Vejetaryen yapmak isterseniz tavuk bulyonu kullanmayın, tuz miktarını artırabilirsiniz.
|