Sarılı mercimekle mercimek köftesi nasıl yapılır?
Lezzetli bir başlangıç veya ana yemek alternatifi olan sarılı mercimek köftesi, hem besleyici hem de pratik bir tarif sunuyor. Bulgur ve sarı mercimek uyumunun baharatlarla zenginleştiği bu nefis köfteler, marul veya asma yapraklarına sarılarak sunulduğunda görsel bir şölene dönüşüyor.
Sarılı Mercimek Köftesi TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Sarı mercimeği yıkayıp, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ile tencerede haşlayın. Mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika). 2. Haşlanan mercimekleri süzmeden, içine ince bulguru ekleyin ve karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurların şişmesi için 15-20 dakika bekletin. 3. Bu sırada soğanı ince ince doğrayın. Zeytinyağında soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. 4. Kavrulan soğanlara salçayı ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Baharatları ve tuzu ilave edip, karıştırdıktan sonra ocaktan alın. 5. Şişen bulgur ve mercimek karışımına, hazırladığınız soğanlı sosu ekleyin. İyice karıştırın ve ılınmaya bırakın. 6. Ilınan karışıma ince kıyılmış maydanozu ekleyip, elinizle yoğurun. Karışımın kıvamı köfte şekli vermeye uygun olmalıdır. 7. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizle şekil vererek köfteleri hazırlayın. 8. Hazırladığınız köfteleri marul yapraklarına veya asma yapraklarına sararak servis yapın. Not: Köfteleri buzdolabında 1-2 saat dinlendirirseniz daha lezzetli olur. İsterseniz üzerine limon sıkarak servis edebilirsiniz. |




