Salçalı patates ve havuçlu mercimek çorbası nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik iki tarif, hem ana yemek hem de çorba olarak birbirini tamamlıyor. Salçalı patatesin doyurucu dokusu ile havuçlu mercimek çorbasının besleyici özellikleri, günlük sofralar için ideal bir ikili oluşturuyor.

23 Kasım 2025

Salçalı Patates Tarifi


Malzemeler:


  • 4 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı şeker

Yapılışı:


  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve soğuk suda bekletin.
  • Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin veya rendeleyin.
  • Bir tencereye sıvı yağı alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Domates salçasını ilave edip 2-3 dakika kavurmaya devam edin.
  • Suyunu süzdüğünüz patatesleri tencereye ekleyip 5 dakika karıştırarak kavurun.
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve şekeri ekleyip karıştırın.
  • Sıcak suyu ilave edip patatesler yumuşayana kadar kaynatın (yaklaşık 20-25 dakika).
  • Ocaktan almadan önce kıvamı koyulaşmışsa biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Sıcak olarak servis yapın, dilerseniz üzerine maydanoz serpebilirsiniz.

Havuçlu Mercimek Çorbası Tarifi

Malzemeler:


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça (domates veya biber)
  • Limon suyu (servis için)

Yapılışı:


  • Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün.
  • Soğanı ince doğrayın, havuç ve patatesi küp küp doğrayın.
  • Bir tencereye sıvı yağı alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Unu ekleyip 2 dakika kavurun, ardından salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip 5 dakika karıştırarak kavurun.
  • Mercimeği ilave edip 2 dakika daha karıştırın.
  • Suyu ekleyip tuz, karabiber ve kimyonu ilave edin.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika).
  • Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz hale getirebilir veya olduğu gibi servis edebilirsiniz.
  • Servis yaparken üzerine limon suyu sıkın, dilerseniz kırmızı toz biber ve nane ile süsleyin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Pane Mercimek Köftesi
Pane Mercimek Köftesi
Havuçlu Mercimek Köftesi
Havuçlu Mercimek Köftesi
Bulgursuz Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Bulgursuz Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Cevizli Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Cevizli Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
;