Salçalı mercimek çorbası nasıl yapılır, tarifiniz nedir?
Kırmızı mercimeğin besleyici lezzetini salçanın aromasıyla buluşturan bu çorba, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez bir ısınma ritüeli. Taze sebzelerle zenginleşen tarif, hem pratik hazırlanışı hem de lezzet dengesiyle sofralarınıza şifa katacak.
Salçalı Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 6 su bardağı su
- 1 litre sıcak su
Yapılışı:
- Soğanı küp küp doğrayın, sıvı yağ ile birlikte tencereye alıp pembeleşene kadar kavurun.
- Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip karıştırın.
- Yıkanmış mercimekleri ilave edin ve 5 dakika kadar hep birlikte kavurun.
- Sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısık seviyeye getirip mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika).
- Pişen çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- İsteğe bağlı olarak bir kaseye aldığınız çorbaya limon sıkıp karıştırarak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Mercimekleri pişirmeden önce iyice yıkayın.
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını azaltıp artırabilirsiniz.
- Blendırdan geçirmeden önce çorbanın biraz soğumasını bekleyin.
|