Patatesli ve soğanlı mercimek çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için hem pratik hem de doyurucu bir tarif. Kırmızı mercimeğin protein değeriyle patatesin kıvam verici özelliğini birleştiren bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.
Patatesli ve Soğanlı Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 6 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)
- Limon dilimleri (servis için)
Yapılışı:
- Mercimeği yıkayıp süzün ve bir kenara alın.
- Soğanı ince ince doğrayın, patatesi küp küp doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Salça kullanacaksanız, soğanlara ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Mercimek ve patatesleri tencereye ekleyip birkaç dakika karıştırın.
- Sıcak suyu veya et suyunu ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, mercimek ve patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz hale getirebilir veya olduğu gibi servis edebilirsiniz.
- Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunun.
İpucu:
- Daha kıvamlı bir çorba için patates miktarını artırabilirsiniz.
- Üzerine nane veya pul biber serperek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
|