Patatesli Mercimek Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 orta boy patates (küp küp doğranmış)
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 4-5 su bardağı sıcak su
- İsteğe bağlı: bir tutam kırmızı biber
Yapılışı:
- Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün, patatesleri soyup küp küp doğrayın.
- Tencerede sıvı yağı ısıtın, soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip kısa süre kavurun, ardından salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırın.
- Mercimek ve patatesleri tencereye ekleyin, baharatları (tuz, karabiber, kimyon, isteğe bağlı kırmızı biber) ilave edip 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
- Üzerine sıcak suyu ekleyin, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, mercimek ve patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Gerekirse ara sıra kontrol edip su ekleyin.
- Yemek piştikten sonra 5-10 dakika dinlendirip sıcak servis yapın. Yanında pilav veya yoğurt ile tüketebilirsiniz.
İpucu:
- Daha kıvamlı olmasını isterseniz, pişme süresinin sonuna doğru bir kaşıkla mercimekleri ezebilirsiniz.
- Taze nane veya maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
|