Patatesli Mercimek Köftesi Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı ince bulgur
- 2 yemek kaşığı un
- Sıvı yağ (kızartmak için)
Yapılışı:
- Mercimeği yıkayıp, üzerini geçecek kadar su ile haşlayın. Suyunu çekince ocaktan alın.
- Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve püre haline getirin.
- Soğanı ince ince doğrayıp, az sıvı yağ ile kavurun.
- Haşlanmış mercimek, patates püresi, kavrulmuş soğan, sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, salça ve baharatları bir kasede karıştırın.
- İnce bulguru ekleyip, 10-15 dakika dinlendirin.
- Unu ilave edip, yoğurarak köfte hamurunu hazırlayın.
- Elinizi ıslatarak, köfte şekli verin.
- Kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın.
- Kağıt havlu serilmiş tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
Servis Önerisi:
- Sıcak veya ılık olarak, yoğurt ve yeşil salata eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Not:
- Kızartma yerine fırında pişirmek isterseniz, köfteleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, 180°C'de 20-25 dakika pişirebilirsiniz.
|