Patates ve Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet orta boy patates
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
- 6 su bardağı su
- 1 litre sıcak su (gerekirse ekstra)
Yapılışı:
- İlk olarak, kırmızı mercimeği yıkayıp süzün. Patatesleri soyup küp küp doğrayın, havucu rendeleyin veya küp doğrayın, soğanı ince ince doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, ardından havuç ve patatesleri ilave edip birkaç dakika daha karıştırın.
- Mercimeği ekleyin ve üzerine 6 su bardağı suyu ilave edin. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte mercimek ve patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Gerekirse sıcak su ekleyerek kıvamını ayarlayın.
- Çorba piştikten sonra, dilerseniz blender ile pürüzsüz hale getirebilir veya olduğu gibi servis edebilirsiniz.
- Sıcak servis yapın, üzerine bir kaşık yoğurt ve nane ile süsleyebilirsiniz.
Not:
- Bu çorba, kış aylarında içinizi ısıtacak besleyici bir seçenektir. İsteğe bağlı olarak limon sıkarak servis edebilirsiniz.
|