Mercimekli kesme çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Kırmızı mercimeğin besleyici lezzetini, ev yapımı kesme hamurlarıyla buluşturan bu çorba, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez bir lezzeti. Sebzelerin doğal tatları ve baharatlarla zenginleşen bu tarif, hem doyurucu hem de pratik bir akşam yemeği alternatifi sunuyor.
Mercimekli Kesme Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak kesme hamurunu hazırlayın. Derin bir kasede un, yumurta ve tuzu karıştırın. Yavaş yavaş su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin. 2. Dinlenen hamuru un serptiğiniz tezgâhta incecik açın. Açtığınız hamuru önce şeritler halinde kesin, sonra küçük kareler şeklinde doğrayın. Kesme hamurlarını bir kenara alın. 3. Tencerede sıvı yağı ısıtın. Küp küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 4. Yıkanmış mercimekleri, küp doğranmış havuç ve patatesi tencereye ekleyin. 2-3 dakika daha kavurun. 5. Üzerine suyu ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin. Kaynayana kadar orta ateşte pişirin. 6. Kaynadıktan sonra altını kısın, mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. 7. Sebzeler yumuşadığında, hazırladığınız kesme hamurlarını tencereye ekleyin. 8-10 dakika daha pişirin. 8. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Üzerine kırmızı toz biberi ekleyip 1 dakika kavurun. 9. Hazırladığınız tereyağlı sosu çorbanın üzerine gezdirin. 10. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun! Not: Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz. Dilerseniz üzerine limon sıkarak servis edebilirsiniz. |




