Mercimekli çorba nasıl yapılır, tarifinde neler var?
Kırmızı mercimeğin besleyici lezzetini sofralara taşıyan bu nefis çorba, hem pratik hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Tereyağlı sosun aromasıyla zenginleşen tarif, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir lezzet şöleni vaat ediyor.
Mercimekli Çorba Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 6 su bardağı su
- 1 adet tavuk bulyon (vejetaryenler için sebze bulyon)
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün.
- Soğanı küp küp, havucu ve patatesi küp şeklinde doğrayın.
- Tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanı pembeleşene kadar kavurun.
- Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Mercimeği ve unu ilave edip 1 dakika karıştırarak kavurun.
- Su ve bulyonu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Pişen çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı kırmızı toz biberi ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritip kırmızı toz biberi ekleyin ve 1 dakika kavurun.
- Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine hazırladığınız tereyağlı sosu gezdirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
Not: İsterseniz çorbayı blendırdan geçirmeden sebzeli şekilde de tüketebilirsiniz. Dilerseniz limon sıkarak servis edebilirsiniz.
|