Mercimek Bulgur Köftesi Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 1 adet büyük soğan (rendelenmiş)
- 2-3 yemek kaşığı domates salçası
- 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz (damak zevkinize göre)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak su (gerekirse)
Yapılışı:
- Mercimekleri yıkayıp tencereye alın, üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanmış mercimeklere bulguru ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dakika demlenmeye bırakın.
- Soğanı rendeleyip suyunu sıkın ve bir kaseye alın.
- Demlenmiş mercimek ve bulgur karışımına soğan, salça, baharatlar, tuz ve sıvı yağı ekleyip iyice yoğurun.
- Kıyılmış maydanozu ekleyip tekrar karıştırın. Eğer hamur çok kuruysa, yavaş yavaş sıcak su ekleyerek yumuşak bir kıvam elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle şekil vererek köfteleri hazırlayın.
- Hazırladığınız köfteleri servis tabağına dizip, dilerseniz marul, turp veya limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Not: Köfteleri buzdolabında 1-2 saat dinlendirirseniz daha lezzetli olur. Ayrıca, içine nane veya farklı baharatlar ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz.
|