Mercimek böreği nasıl haşhaşlı yapılır?

Geleneksel börek lezzetlerine farklı bir dokunuş arayanlar için haşhaşlı mercimek böreği, hem besin değeri yüksek hem de görsel olarak etkileyici bir seçenek sunuyor. Kırmızı mercimeğin besleyici özellikleri ile haşhaşın aroması bu tarifte mükemmel bir uyum sağlıyor.

23 Kasım 2025

Mercimek Böreği Nasıl Haşhaşlı Yapılır?


Haşhaşlı mercimek böreği, hem besleyici hem de lezzetli bir alternatiftir. İşte adım adım tarifi:

Malzemeler:


  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon
  • Yufka veya hazır börek yufkası
  • 1 su bardağı haşhaş
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (yağlamak için)
  • İsteğe bağlı: maydanoz, dereotu

Hazırlık Aşamaları:


  • Mercimeği yıkayıp, üzerini geçecek suda haşlayın ve suyunu süzün.
  • Soğanı ince doğrayıp sıvı yağda kavurun, mercimek ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Haşhaşı bir kasede ıslatıp yumuşamasını sağlayın.
  • Yufkaları tezgaha serip, sıvı yağla hafifçe yağlayın.
  • Mercimek harcını yufkalara yayıp, rulo şeklinde sarın veya istediğiniz şekli verin.
  • Üzerine ıslatılmış haşhaşı serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin.

İpuçları:

  • Haşhaşı sütle ıslatırsanız daha iyi yapışır.
  • Böreği dilimleyip servis edebilirsiniz, yoğurtla sunum yapın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Pane Mercimek Köftesi
Pane Mercimek Köftesi
Havuçlu Mercimek Köftesi
Havuçlu Mercimek Köftesi
Bulgursuz Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Bulgursuz Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Cevizli Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Cevizli Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
;