Kolay Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 6 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı un (tercihe bağlı, kıvam için)
Yapılışı:
- Mercimeği yıkayıp süzün, soğanı ince doğrayın, havuç ve patatesi küp küp doğrayın.
- Tencerede sıvı yağı ısıtın, soğanı pembeleşene kadar kavurun.
- Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Mercimeği ilave edin, baharatları ekleyip karıştırın.
- Suyu ekleyin, kaynayınca ocağın ateşini kısıp mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin (isteğe bağlı, pütürlü de bırakabilirsiniz).
- Kıvamı için unu biraz suyla açıp çorbaya ekleyip 5 dakika daha pişirin (bu adım isteğe bağlıdır).
- Sıcak servis yapın, üzerine limon sıkabilir ve kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.
İpuçları:
- Mercimek çorbasını daha lezzetli yapmak için tavuk suyu veya et suyu kullanabilirsiniz.
- Pişirme süresini sebzelerin yumuşaklığına göre ayarlayın.
- Servis öncesi bir kaşık tereyağı eritip üzerine gezdirerek sunabilirsiniz.
|