Kızarmış mercimek köftesi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Lezzetli bir alternatif arayanlar için kırmızı mercimek ve bulgurla hazırlanan nefis köfteler, hem besleyici hem de pratik bir seçenek sunuyor. Baharatların dengeli harmanı ve çıtır dış yapısıyla sofraları renklendirecek bu tarif, vejetaryen mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden.
Kızarmış Mercimek Köftesi Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 demet maydanoz
- Yarım çay kaşığı tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
- Mercimeği yıkayıp tencereye alın, üzerine 2 su bardağı su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan mercimeğin üzerine bulguru ekleyip 10 dakika demlenmeye bırakın.
- Soğan ve sarımsakları rendeleyin, maydanozu ince ince doğrayın.
- Demlenen mercimek ve bulgur karışımına soğan, sarımsak, salça, baharatlar, tuz ve maydanozu ekleyip iyice yoğurun.
- Yoğurduğunuz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekli verin.
- Kızartma tavasında bol sıvı yağı kızdırın, köfteleri kızartın.
- Kızaran köfteleri kağıt havlu serili tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
Servis Önerisi:
- Sıcak veya ılık olarak marul, turp ve limonla servis edebilirsiniz.
- Yanında yoğurt veya cacık ile tüketebilirsiniz.
|