Kırmızı mercimek makarnası nasıl yapılır?

Ev yapımı makarnaya farklı bir dokunuş getiren bu tarif, besleyici kırmızı mercimekle hazırlanıyor. Un, yumurta ve baharatlarla yoğrulan hamur, klasik makarna lezzetine sağlıklı bir alternatif sunuyor. Haşlanmış mercimeğin püre haline getirilmesiyle başlayan süreç, hamurun şekillendirilmesi ve kısa sürede pişirilmesiyle tamamlanıyor.

23 Kasım 2025

Kırmızı Mercimek Makarnası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı kırmızı biber veya kimyon

Yapılışı:


1. Mercimek Haşlama:

  • Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün.
  • 1,5 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın (yaklaşık 15-20 dakika).
  • Haşlanan mercimeği soğumaya bırakın.

2. Hamur Hazırlama:

  • Soğuyan mercimeği püre haline getirin.
  • Bir kasede un, yumurta, tuz, zeytinyağı ve mercimek püresini karıştırın.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru 15 dakika dinlendirin.

3. Makarna Şekillendirme:

  • Hamuru unlanmış tezgahta açın ve istediğiniz şekilde kesin (erişte, fiyonk vb.).
  • Makarnaları bir süre kurumaya bırakın.

4. Pişirme:

  • Kaynayan tuzlu suda 3-5 dakika haşlayın.
  • Süzgeçten geçirip servis yapın.

İpucu:

  • Makarnayı soslarla veya sade zeytinyağı-limon ile servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Pane Mercimek Köftesi
Pane Mercimek Köftesi
Havuçlu Mercimek Köftesi
Havuçlu Mercimek Köftesi
Bulgursuz Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Bulgursuz Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Cevizli Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Cevizli Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
;