Karabuğdaylı mercimek köftesi nasıl yapılır?
Sağlıklı ve doyurucu bir lezzet arayanlar için besleyici malzemelerle hazırlanan karabuğdaylı mercimek köftesi, hem pratik hem de oldukça lezzetli bir seçenek sunuyor. Kırmızı mercimek ve karabuğdayın mükemmel uyumu, zengin baharatlarla birleşerek sofralara renk katıyor.
Karabuğdaylı Mercimek Köftesi TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Kırmızı mercimeği yıkayıp tencereye alın, üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan mercimeği süzüp bir kaseye alın. 2. Karabuğdayı ayrı bir tencerede, üzerini geçecek kadar su ile haşlayın. Karabuğday suyunu çekip yumuşayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 3. Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın. Zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. 4. Kavrulan soğan ve sarımsağa biber salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. 5. Haşlanmış mercimek ve karabuğdayı geniş bir kaba alın. Üzerine kavurduğunuz soğanlı karışımı ekleyin. 6. İnce kıyılmış maydanozu, kimyon, kırmızı toz biber, tuz ve karabiberi ilave edip iyice karıştırın. 7. Karışımı elinizle yoğurarak köfte kıvamına getirin. Eğer çok yumuşak olursa ince bulgur ekleyip 10-15 dakika bekletin. 8. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle şekil vererek köfteleri hazırlayın. 9. Köfteleri servis tabağına alıp marul, domates ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın. Not: Köfteleri buzdolabında 1-2 saat dinlendirirseniz daha lezzetli olur. İsterseniz üzerine nar ekşisi gezdirerek servis edebilirsiniz. |




