Fit mercimek mantısı nasıl yapılır, tarif nedir?

Kırmızı mercimeğin lezzetli dünyasına yepyeni bir dokunuş: Geleneksel mantıya sağlıklı bir alternatif olan fit mercimek mantısı, hem doyurucu hem de hafif bir öğün arayanlar için ideal. Yufka içindeki baharatlı mercimek harcı ve sarımsaklı yoğurt sosuyla dengeli bir lezzet şöleni sunan bu tarif, besleyici içeriğiyle de öne çıkıyor.

23 Kasım 2025

Fit Mercimek Mantısı Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz, karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 20 adet yufka (ince)

Sos İçin:


  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Yapılışı:

  • Mercimeği yıkayıp, üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.
  • Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayıp zeytinyağında kavurun.
  • Haşlanmış mercimeği ekleyip, baharatlarla birlikte 5 dakika pişirin.
  • Ocaktan alıp, ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
  • Yufkaları üçgen şeklinde kesin, iç harcı koyup sarın.
  • Mantıları buharda veya fırında pişirin.
  • Yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırıp sos hazırlayın.
  • Pişen mantıları servis tabağına alıp, sos ile birlikte sunun.

Not: Geleneksel mantıya göre daha hafif ve besleyici bir alternatiftir. İsteğe bağlı olarak üzerine nane veya sumak serpebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Pane Mercimek Köftesi
Pane Mercimek Köftesi
Havuçlu Mercimek Köftesi
Havuçlu Mercimek Köftesi
Bulgursuz Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Bulgursuz Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Cevizli Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Cevizli Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
;