Bulgurlu Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
- 2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz, karabiber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 limon suyu
- 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
- Yeşil mercimeği yıkayıp, üzerini geçecek kadar su ile haşlayın. Mercimekler yumuşayınca ocaktan alın.
- Haşlanmış mercimeğin içine bulguru ekleyin ve karıştırarak bulgurun şişmesini sağlayın.
- Rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, salça ve baharatları ekleyin.
- Limon suyu ve sıvı yağı da ekledikten sonra tüm malzemeleri iyice yoğurun. Eğer kuru kalırsa sıcak suyu yavaş yavaş ekleyerek kıvam almasını sağlayın.
- Hazır olan köfte harcını buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenmiş harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle şekil verin.
- Köfteleri servis tabağına alarak marul, domates, turp gibi yeşilliklerle süsleyebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Mercimekleri fazla haşlamamaya dikkat edin, dağılabilir.
- Köfte harcının kıvamı çok yumuşak olursa, biraz daha bulgur ekleyebilirsiniz.
- Dinlendirme süresi köftelerin daha lezzetli olmasını sağlar.
|