Baklalı mercimekli yaprak sarması nasıl yapılır?
Yeşil mercimek ve bulgurla hazırlanan nefis bir yaprak sarması tarifi, hem besleyici hem de pratik bir lezzet sunuyor. Salamura asma yapraklarına sarılan bu şahane mezeler, kısık ateşte pişirilerek mükemmel kıvamını buluyor.
Baklalı Mercimekli Yaprak Sarması TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak yeşil mercimeği yıkayıp, üzerini geçecek kadar su ile haşlayın. Mercimekler yumuşayınca suyunu süzün ve bir kenara alın. 2. Soğanı ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 3. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Haşlanmış mercimeği, bulguru, ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu ilave edin. 4. Kimyon, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. İç harcı bir kenara dinlenmeye bırakın. 5. Salamura asma yapraklarını sudan geçirip, tuzunu alın. Yaprakların saplarını kesin. 6. Bir yaprağın iç kısmına 1 tatlı kaşığı kadar iç harç koyun. Yaprağın uçlarını içe katlayıp, rulo şeklinde sarın. 7. Tüm yaprakları aynı şekilde sarıp, tencereye sıkı bir şekilde dizin. 8. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin ve bir tabak ile sarmaların üzerini kapatın. 9. Kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Suyunu çekince ocaktan alın ve 15-20 dakika dinlendirin. Servis Önerisi:Ilık veya soğuk olarak servis yapabilir, üzerine yoğurt dökerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun! |




