Acılı mercimek çorbası nasıl yapılır, tarifini ister misiniz?
Kış günlerini ısıtacak, baharatlarla zenginleşmiş nefis bir başlangıç: Acılı mercimek çorbası. Besleyici kırmızı mercimek, taze sebzeler ve ayarlanabilir acı derecesiyle hem doyurucu hem de lezzet dolu bir tarif.
Acılı Mercimek Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Kırmızı mercimeği yıkayın ve süzün. 2. Soğanı küp küp doğrayın. Havucu ve patatesi küçük küpler halinde doğrayın. 3. Bir tencereye sıvı yağı alın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 4. Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. 5. Havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha karıştırarak kavurun. 6. Yıkanmış mercimeği, kırmızı toz biberi, karabiberi ve kimyonu ekleyin, karıştırın. 7. Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin, tuzunu ilave edin. 8. Tencerenin kapağını kapatıp mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 9. Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin. 10. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. 11. Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunun. Not: Acı seviyesini kırmızı toz biber miktarını artırarak veya azaltarak ayarlayabilirsiniz. Dilerseniz üzerine nane veya pul biber ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun! |




