1 Kişilik Mercimek Köftesi Tarifi
Malzemeler:
- 1/2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1/2 su bardağı ince bulgur
- 1 küçük soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz, karabiber
- Maydanoz (isteğe bağlı)
- Limon suyu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Mercimeği yıkayıp, üzerini 1 parmak geçecek şekilde su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan mercimeği süzüp, geniş bir kaseye alın.
- Üzerine bulguru ekleyip, karıştırarak bulgurun mercimeğin sıcaklığıyla şişmesini sağlayın.
- Diğer tarafta ince doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun, salçayı ekleyip 1-2 dakika daha pişirin.
- Bu karışımı mercimekli bulgura ekleyin, baharatları ve tuzu ilave edip iyice yoğurun.
- İnce kıyılmış maydanozu ve limon suyunu ekleyip, tekrar karıştırın.
- Elinizi ıslatarak, karışımdan parçalar alıp köfte şekli verin.
- Servis tabağına alıp, marul yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Mercimekleri çok fazla haşlamamaya dikkat edin, aksi halde köfteler dağılabilir.
- Yoğurma işlemi sırasında karışım çok sıcak olursa, biraz soğumasını bekleyin.
- Köfteleri şekillendirirken elinizi ıslatmak işinizi kolaylaştıracaktır.
|