Yeşil mercimek piyazı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Taze yeşil mercimeğin lezzetini öne çıkaran, pratik ve besleyici bir meze alternatifi. Zeytinyağlı sosun ferahlatıcı dokusuyla yaz sofralarını renklendiren bu piyaz, hem hafif hem de doyurucu özelliğiyle öne çıkıyor.
Yeşil Mercimek Piyazı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 adet salatalık
- 1 demet maydanoz
- 1 adet limon
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı sumak (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Yeşil mercimeği yıkayıp, üzerini 2 parmak geçecek şekilde su ekleyerek haşlayın. Mercimekler yumuşayınca süzün ve soğumaya bırakın.
- Soğanı ince ince doğrayıp, üzerine bir tutam tuz serperek elinizle ovalayın. Bu işlem soğanın acılığını alacaktır.
- Domates ve salatalığı küp küp doğrayın.
- Maydanozu ince ince kıyın.
- Soğuyan mercimekleri geniş bir kaseye alın.
- Üzerine doğranmış soğan, domates, salatalık ve maydanozu ekleyin.
- Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve diğer baharatları ilave ederek güzelce karıştırın.
- Piyazı buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapın.
Not: İsterseniz içine haşlanmış yumurta veya yeşil biber de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
|