Unlu salçalı mercimek çorbası nasıl yapılır, tarif nedir?
Kırmızı mercimeğin besleyici lezzetini un ve salçayla buluşturan özel bir çorba tarifi. Kavurma tekniğiyle hazırlanan bu nefis mercimek çorbası, tereyağlı sos ve limon eşliğinde sofraları şenlendiriyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, püf noktalarıyla her seferinde mükemmel sonuç veriyor.
Unlu Salçalı Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
- 6 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 adet limon
Yapılışı:
- Mercimeği yıkayıp süzün, soğanı ince doğrayın, havucu ve patatesi küp küp doğrayın
- Bir tencereye zeytinyağını alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun
- Salçaları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
- Doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip karıştırın
- Mercimeği ve baharatları ilave edip karıştırın
- Sıcak suyu veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın
- Kaynadıktan sonra altını kısıp mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin
- Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz hale getirin (isterseniz süzgeçten de geçirebilirsiniz)
- Kıvamı koyu gelirse biraz sıcak su ekleyip bir taşım daha kaynatın
Sosu İçin:
- Tereyağını küçük bir tavada eritin
- Kırmızı toz biberi ekleyip 1 dakika kavurun
- Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine bu sosu gezdirin
- Limon dilimleri ile servis yapın
Püf Noktaları:
- Mercimekleri iyice yıkayın ki çorbanın rengi berrak olsun
- Unu iyice kavurun ki çorbada un kokusu olmasın
- Salçaları unla birlikte kavurmak lezzetini artırır
- Çorbayı blender'dan geçirirken sıcakken dikkatli olun
- Kıvamını beğeninize göre ayarlayabilirsiniz
Not: Bu tarif yaklaşık 4-6 kişiliktir. Dilerseniz içine 1 diş sarımsak da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
|