Tam ölçülü mercimek köftesi tarifi nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir atıştırmalık arayanlar için pratik bir tarif: kırmızı mercimek ve bulgurla hazırlanan, baharatlarla zenginleştirilmiş tam ölçülü mercimek köftesi. Hem vegan hem de glutensiz alternatiflerle uyumlu bu tarif, misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir meze veya doyurucu bir ana öğün seçeneği sunuyor.
Tam Ölçülü Mercimek Köftesi TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Mercimeği yıkayıp tencereye alın, üzerine 2 su bardağı su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan mercimeği bir kaseye alıp ılınmaya bırakın. 2. Bir tavada sıvı yağı ısıtın, ince doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. 3. Ilınmış mercimeğin üzerine bulguru ekleyin, karıştırıp 10 dakika dinlendirin. 4. Soğanlı salça karışımını, baharatları, ince kıyılmış maydanozu, limon suyu ve tuzu mercimek-bulgur karışımına ekleyip iyice yoğurun. 5. Hazır olan köfte harcınızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle şekil vererek köfteleri hazırlayın. 6. Köfteleri servis tabağına alıp marul yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın. Püf Noktaları:
|




