Pratik süzme mercimek çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için kırmızı mercimeğin en pratik hali! Sebzelerle harmanlanan mercimek, tereyağlı sosu ve baharatlarla zenginleşerek sofralara şık bir alternatif sunuyor.
Pratik Süzme Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün.
- Soğanı küp küp, havucu ve patatesi küp şeklinde doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
- Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Mercimeği, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyip karıştırın.
- Üzerine sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Pişen çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Kavrulan una 1 kepçe çorbadan ekleyip topaklanmaması için çırpın.
- Bu karışımı tencereye ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
- Son olarak kırmızı toz biberi tereyağında kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin.
Püf Noktaları:
- Mercimekleri iyice yıkayın ki çorbanın rengi berrak olsun.
- Çorbayı blendırdan geçirdikten sonra süzgeçten de geçirerek daha süzme bir kıvam elde edebilirsiniz.
- Kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
- İsterseniz üzerine limon sıkarak servis yapabilirsiniz.
|