Nohutlu mercimek çorbası nasıl yapılır, tarif nedir?
Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: kırmızı mercimek ve nohutun mükemmel uyumuyla hazırlanan bu çorba, hem doyurucu hem de vitamin deposu. Taze sebzeler ve baharatlarla zenginleştirilmiş bu nefis çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.
Nohutlu Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1/2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 6 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 1 limonun suyu
Yapılışı:
- Soğanı küp küp doğrayın, havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın
- Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
- Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip karıştırın
- Yıkanmış mercimeği ve haşlanmış nohutu tencereye ekleyin
- Sıcak suyu veya et suyunu ilave edin, kaynamaya bırakın
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın, mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin
- Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın
- Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz hale getirin (isteğe bağlı)
- Son olarak limon suyunu ekleyip karıştırın
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, üzerine bir kaşık yoğurt ve nane ile süsleyebilirsiniz
- Yanında limon dilimleri ve taze ekmekle servis edebilirsiniz
Not:
- Nohutu önceden haşlayarak buzdolabında bekletebilirsiniz
- Çorbanın kıvamını su miktarını ayarlayarak değiştirebilirsiniz
- Dilerseniz içine küp küp doğranmış tavuk eti de ekleyebilirsiniz
|