Mercimekli yoğurt çorbası nasıl yapılır, tarif nedir?
Kırmızı mercimeğin besleyici lezzetini yoğurtla buluşturan bu çorba, hem hafif hem de doyurucu bir seçenek. Sebzelerin aromasıyla zenginleşen tarif, özellikle soğuk günlerde içinizi ısıtacak. Yoğurtlu karışımın pürüzsüz kıvamı ve son dokunuş olarak eklenen baharatlarla dengeli bir tat sunuyor.
Mercimekli Yoğurt Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 litre su
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz, karabiber, nane
Yapılışı:
- Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda kavurun
- Küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyip 5 dakika daha kavurun
- Yıkanmış mercimeği ilave edip 2 dakika karıştırın
- Üzerine suyu ekleyip mercimekler ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin
- Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve unu çırpın
- Yoğurtlu karışıma yavaş yavaş çorbadan bir kaşık sıcak su ekleyerek ılıştırın
- Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırın
- 10 dakika daha pişirdikten sonra tuz ve baharatları ekleyin
- İsteğe bağlı olarak üzerine kızdırılmış tereyağı ve nane gezdirerek servis yapın
Püf Noktaları:
- Yoğurtlu karışımı çorbaya eklerken kesilmemesi için çok yavaş ekleyin ve sürekli karıştırın
- Çorbanın kıvamını beğeninize göre su ekleyerek ayarlayabilirsiniz
- Dilerseniz içine 1-2 diş sarımsak ekleyerek farklı bir lezzet katabilirsiniz
|