Mercimekli milföy nasıl yapılır, tarifi nedir?

Milföy hamurunun çıtır dokusuyla kırmızı mercimeğin besleyici lezzetini buluşturan bu tarif, hem pratik hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Misafirlerinize çay saatinde ikram edebileceğiniz veya akşam yemeğinde ana yemek olarak değerlendirebileceğiniz bu nefis lezzet, sadece birkaç malzeme ve adımla hazırlanıyor.

23 Kasım 2025

Mercimekli Milföy Tarifi


Malzemeler:


  • 1 paket milföy hamuru (yaklaşık 6 yaprak)
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz, karabiber
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
  • Çörek otu veya susam (üzeri için)

Hazırlık Süresi:


  • 20 dakika (pişirme hariç)

Pişirme Süresi:

  • 25-30 dakika

Yapılışı:

  • Mercimeği yıkayıp, üzerini geçecek kadar su ile haşlayın. Yumuşayınca suyunu süzün.
  • Soğanı ince ince doğrayıp, sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Domates salçasını ilave edip, 1-2 dakika kavurun.
  • Haşlanmış mercimeği, kimyon, kırmızı toz biber, tuz ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Milföy hamurlarını oda sıcaklığında çözün.
  • Her bir milföy hamurunu tezgaha alıp, hazırladığınız mercimekli harçtan ortasına koyun.
  • Hamurun kenarlarını üçgen şeklinde katlayarak kapatın veya istediğiniz şekli verin.
  • Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu veya susam serpin.
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, altın rengi alana kadar 25-30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp, biraz soğuduktan sonra servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Mercimekli harcı soğuduktan sonra milföy hamuruna koyarsanız, hamur daha iyi kıvam alır.
  • Milföy hamurunu çok fazla bekletmeden işlem yapın, yoksa yapışkan hale gelebilir.
  • İsterseniz iç harcına ince doğranmış maydanoz veya dereotu ekleyerek farklı bir lezzet katabilirsiniz.

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak yoğurt veya cacık eşliğinde servis edebilirsiniz. Pratik bir atıştırmalık veya ana yemek olarak tüketebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Pane Mercimek Köftesi
Pane Mercimek Köftesi
Havuçlu Mercimek Köftesi
Havuçlu Mercimek Köftesi
Bulgursuz Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Bulgursuz Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Cevizli Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Cevizli Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
;