Mercimek Yemeği İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)
Mercimek Yemeği Nasıl Yapılır?
- Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün ve bir kenara alın.
- Soğanı küp küp doğrayın, havucu ve patatesi küp şeklinde doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Doğranmış havuç ve patatesleri tencereye ekleyip 3-4 dakika daha karıştırarak kavurun.
- Yıkanmış mercimeği ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.
- Sıcak suyu, tuzu, karabiberi ve isteğe bağlı olarak kırmızı toz biber ile defne yaprağını ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp, mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Pişme süresi sonunda ocaktan alıp, sıcak servis yapın. İsterseniz üzerine birkaç damla limon sıkarak servis edebilirsiniz.
|