Haşhaşlı yufkadan mercimekli börek nasıl yapılır?

Mercimek ve haşhaşın lezzet buluşmasıyla hazırlanan bu nefis börek, geleneksel tatları modern sunumla birleştiriyor. Yufkanın çıtırlığı, mercimeğin besleyiciliği ve haşhaşın aromasıyla hem doyurucu hem de pratik bir tarif sizleri bekliyor.

23 Kasım 2025

Haşhaşlı Yufkadan Mercimekli Börek Tarifi


Malzemeler:


  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon
  • Yarım su bardağı haşhaş
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (üzeri için)
  • 1 su bardağı su (yoğurtla karıştırılacak)
  • Yarım su bardağı yoğurt

Hazırlık:


  • Mercimeği yıkayıp, üzerini geçecek kadar su ile haşlayın. Yumuşayınca suyunu süzün.
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Haşlanmış mercimeği, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.

Böreğin Yapılışı:

  • Yufkaları tezgaha serip, üzerine sıvı yağ ve haşhaş karışımını sürün.
  • Mercimekli harcı yufkanın üzerine yayın.
  • Yufkayı rulo şeklinde sarın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin.
  • Yoğurt ve suyu karıştırıp böreğin üzerine gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Pane Mercimek Köftesi
Pane Mercimek Köftesi
Havuçlu Mercimek Köftesi
Havuçlu Mercimek Köftesi
Bulgursuz Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Bulgursuz Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Cevizli Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Cevizli Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
;